Så funkar det

Bilarna bokar du enkelt via internet. Det finns för det mesta någon bil som är ledig. Men det kan vara bra att vara ute i god tid inför t ex helgen. Kartan intill visar var våra bilar står parkerade.

Du låser upp bilen med ditt körkort eller din mobiltelefon. Hur mycket du betalar beror på hur länge du har bilen och hur långt du kör. Tankar gör du med kooperativets bensinkort.

En tur till IKEA kostar ungefär 200Kr (20km och 4timmar) och då är drivmedel samt självriskeliminering inkluderad i priset! En sammanställning av dina körningar och en faktura skickas till din e-post en gång i månaden.

När du går med i kollektivet måste du lägga en insatsavgift på 500 kr för varje hushållsmedlem som ska köra bilen. En årsavgift på 750 kr tillkommer. Om ni är två i hushållet som är medlemmar är årsavgiften 1000 kr för båda två.

Eftersom kooperativet drivs ideellt är det självklart att alla hjälps åt med skötseln av bilarna. Varje bil har en bilvårdsgrupp som sköter underhållet för den specifika bilen. I praktiken innebär det att du ca en gång per år gör en bilvårdsuppgift. Det kan vara att köra bilen till tvätt, service eller besiktning. Då vi delar på bilarna är det naturligt att du själv lämnar bilen i det skick du vill finna den. Dessutom drivs styrelsen av medlemmar och det är en förutsättning för föreningens funktion.

Mer om Bagarbil

Bagaregårdens bilkooperativ har cirka 60 medlemmar och har funnits i lite mer än trettio år. Tillsammans äger vi just nu två bilar som finns parkerade i området kring Redbergsplatsen (se karta ovan).  En av bilarna är “husdjursbil” för dig som har fyrfotade medpassagerare. Vi strävar även efter att ha en eller flera elbilar men bromsas just nu av tillgången till parkeringsplatser med laddstolpar.