Så funkar det

Bilarna bokar du enkelt via internet. Det finns för det mesta någon bil som är ledig. Men det kan vara bra att vara ute i god tid inför t ex helgen. Kartan intill visar var våra bilar står parkerade.

Du låser upp bilen med ditt körkort eller din mobiltelefon. Hur mycket du betalar beror på hur länge du har bilen och hur långt du kör. Tankar gör du med kooperativets bensinkort.

En tur till IKEA kostar ungefär hundra kronor och då är drivmedel samt självriskeliminering inkluderad i priset! En sammanställning av dina körningar och en faktura skickas till din e-post en gång i månaden.

När du går med i kollektivet måste du lägga en engångsdeposition på 500 kr för varje hushållsmedlem som ska köra bilen. En årsavgift på 750 kr tillkommer.

 

Mer om Bagarbil

Bagaregårdens bilkooperativ har cirka 50 medlemmar och tillsammans äger vi två bilar som finns parkerade i området kring Redbergsplatsen (se karta ovan). En av bilarna är “husdjursbil” för dig som har fyrfotade medpassagerare. Alla våra bilar är miljöbilar.

Eftersom kooperativet drivs ideellt är det självklart att alla hjälps åt med skötseln av bilarna. Varje bil har en bilvårdsgrupp som sköter underhållet för den specifika bilen. I praktiken innebär det att du ca en gång per år gör en bilvårdsuppgift. Det kan vara att köra bilen till tvätt, service eller besiktning. Då vi delar på bilarna är det naturligt att du själv lämnar bilen i det skick du vill finna den.